Aicinām bezmaksas apgūt pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu "Garīgās veselības veicināšana skolās" 48 stundu apjomā!

Programmu īsteno Latvijas Universitātes Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes (IZPF) Pieaugušo pedagoģiskās izglītības centrs sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru.

Mērķauditorija - skolu komandas, kuru sastāvā ir direktora vietnieks audzināšanas jomā un 4 klašu/ grupu audzinātāji. Programmu bezmaksas būs iespēja apgūt 60 cilvēkiem. 

Programmas mērķis ir sociāli emocionālās mācīšanās profesionālās kompetences pilnveide, sniedzot pedagogiem atbalstu audzināšanas darbā, lai sekmētu sociāli emocionālo labklājību, uzvedības problēmu un vardarbības risku prevenciju izglītības iestādē un veicinātu arī skolēnu akadēmiskos sasniegumus. 

Atbilstoši 2018.gada 14.septembra MK Noteikumiem Nr.569 „Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību”, kā arī Eiropas Komisijas vadlīnijām par labklājības veicināšanu skolās kā akadēmiskajam mācību procesam līdzvērtīgu sasniedzamo rezultātu, pedagogiem ir nepieciešams padziļināt zināšanas par kompleksu pieeju garīgās veselības un labklājības veicināšanai izglītības iestādēs, kā arī apgūt metodes, lai veicinātu pedagogu un bērnu/skolēnu sociāli emocionālās prasmes, dzīvesspēku un mazinātu sociālo, emocionālo un uzvedības problēmu attīstības riskus. 

Pieteikšanās līdz 2024.gada 20.martam. 
Norises laiks  no 2024. gada 23. marta līdz 31. oktobrim. Pirmā nodarbība klātienē 23.03.2024. plkst.10.00, Rīgā Imantas 7.līnija 1, IZPF telpās. Programmā paredzētas trīs supervīzijas katram dalībniekam attālināti tiešsaistē  MS Teams vai Zoom platformā, to laiks tiks precizēts.

Vairāk informācijas par programmu un pieteikšanās šeit.  

Dalīties