LU saņem IZM pateicības rakstu par pieaugušo izglītības kvalitāti.

6. decembrī notika Pieaugušo neformālās izglītības ceļojošās balvas “Saules laiva” pasniegšanas ceremonija. Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā departamenta Mūžizglītības nodaļa saņēma Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pateicības rakstu par ieguldījumu pieaugušo neformālās izglītības kvalitātes nodrošināšanā.

IZM un EPALE Latvija Nacionālā atbalsta dienesta Pieaugušo neformālās izglītības ceļojošā balva “Saules laiva” tiek pasniegta jau astoņus gadus. Tās mērķis ir izteikt IZM atzinību par nozīmīgu ieguldījumu pieaugušo neformālās izglītības procesa veicināšanā un kvalitatīva mācību procesa nodrošināšanā, kā arī atbalsta sniegšanā mācībās pieaugušo neformālās izglītības ietvaros. Balva tiek pasniegta par nemainīgi kvalitatīvu mācību procesu un pieaugušo neformālās izglītības attīstības Latvijā veicināšanu.

Balvu pasniegšanas ceremonijā IZM pateicības rakstu kolektīva vārdā saņēma LU Mūžiglītības nodaļas vadītāja Agnese Līgotne un LU prorektore humanitāro un sociālo zinātņu jomā profesore Ina Druviete.

“Jau vairāk kā 30 gadus, balstoties studijās un pētniecībā kompetencē, LU struktūrvienības īsteno dažāda veida un satura ziņā plašu mūžizglītības programmu klāstu, aptverot, uzņēmējdarbības, pedagoģijas, tehnoloģiju, valodu, veselības, drošības, politikas, informācijas pārvaldības, tiesību, kultūras, personības pilnveides un citas jomas. LU var lepoties ar strauji augošu mūžizglītības jomu, kur bez neformālās izglītības nozīmīgs sniegums ir arī profesionālā pilnveides izglītībā un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides programmu īstenošanā,” komentē Agnese Līgotne. “Saņemtais pateicības raksts ir patīkams novērtējums visiem universitātes mūžizglītotājiem un iedvesma un motivācija turpmākajam darbam.”

Dalīties